24 листопада 2016 року відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія харчової продукції на тему: «Удосконалення технологій напівфабрикатів білково-вуглеводних з використанням каротинвмісної рослинної сировини» здобувача кафедри Сефіханової Катерини Анатоліївни, яку було виконано під керівництвом к.т.н., доцента Золотухіної Інни Василівни.
Захист відбувся в урочистій обстановці в Залі засідань Вченої ради ХДУХТ ім. М.І. Беляєва.
В дисертаційній роботі автор науково обґрунтував розробку технологій напівфабрикатів білково-вуглеводних з використанням каротинвмісної рослинної сировини. Було досліджено склад і властивості пюре з рослинної сировини з огляду на їх потенційне застосування в технологіях напівфабрикатів білково-вуглеводних із використанням каротинвмісної рослинної сировини. Експериментальними методами досліджено протекторну дію стабілізатора «Астрі Гель» на біологічно активні речовини каротинвмісної рослинної сировини. Обґрунтовано та розроблено технологічні схеми виробництва напівфабрикатів білково-вуглеводних із використанням каротинвмісної рослинної сировини. Визначено показники, що характеризують харчову цінність розроблених напівфабрикатів. Автором здійснено комплекс заходів щодо впровадження нових технологій у закладах ресторанного господарства України. В роботі було наведено дані щодо економічної ефективності від впровадження нових напівфабрикатів у виробництво.
Присутні на засіданні члени спеціалізованої вченої ради Д 64.088.01 ХДУХТ із захисту кандидатських та докторських дисертацій, фахівці харчової галузі, викладачі і співробітники університету відзначили високий рівень підготовки здобувача, якісну подачу матеріалу та захисту дисертації вцілому.
Колектив кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва щиро вітає Катерину Анатоліївну з успішним захистом дисертації і бажає їй нових творчих досягнень на науковій ниві.
Бажаємо успішного втілення усіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні і у майбутніх наукових пошуках!
Нехай підґрунтям щасливого особистого життя і плідної професійної діяльності буде міцне здоров’я та удача, натхненна думка й щирі почуття, підтримка родини та колег!