Зустріч з Тахіром Амірослановим

25 травня 2018 року відбулась зустріч кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва на чолі з проф. Г.В. Дейниченком з членом Міжнародного наукового комітету від Республіки Азербайджан Другої Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності» (м. Харків-Мелітополь-Кирилівка) Тахіром Аміраслановим.

Важливість підтримання міжнародних зв’язків з колегами для формування сучасного уявлення про розвиток харчової промисловості, особливості технічного оснащення технологічних процесів підприємств ресторанного господарства та індустрії гостинності є необхідною вимогою  сьогодення. Особливу важливість набуває зустріч, яка відбулася, якщо враховувати, що гість кафедри – майстер-кухар, ph. доктор з історії, майстер-кухар Світу (World Chef), майстер кулінарної культури світу, заслужений працівник культури Азербайджану, член Спілки письменників Азербайджану, член журі Всесвітньої категорії WACS, почесний член WACS, Лауреат Президентської нагороди WACS, віце-президент Всесвітнього Ісламського кулінарного Союзу, голова комітету Традиційного харчування Міжнародної Організації Народної Творчості ЮНЕСКО, почесний член асоціації Кулінарів України та безлічі країн Європи, Азії, Америки та Африки!

На зустрічі були презентовані пам’ятні подарунки. Проф. Г.В. Дейниченко передав гостю комплект документів Другої Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності» (м. Харків-Мелітополь-Кирилівка). Тахір Амірасланов презентував кафедрі книгу «Сказання про азербайджанську кухню», яка була видана з нагоди 100-річчя створення Азербайджанської Демократичної Республіки Харківським обласним товариством азербайджансько-української дружби «Достлуг» українською мовою.

Загалом на заході обговорювались питання подальшого співробітництва, спільної участі у міжнародних проектах, виданні монографій, статей, тез доповідей.