Наприкінці кожного року в Харківському державному університеті харчування та торгівлі проводиться підведення підсумків наукової роботи усього колективу. На перший погляд це може здатися звичайною статистичною інформацією, але, насправді, під кожною цифрою, кожним пунктом є щоденна, кропітка праця кожного науковця. Підсумки роботи колективу, подальші плани розвитку наукової роботи університету представляв, за доброю традицією, проректор з наукової роботи професор Михайлов В.М.
Окрім результатів досягнень за минулий рік, творчих планів на майбутній, стратегічних рішень розвитку університету у довгостроковій перспективі для всіх кафедр університету цікавим етапом є оприлюднення рейтингу кафедр. Рейтинг складається з різних показників наукової діяльності і віддзеркалює показники успішності в тих чи інших напрямках роботи кафедр.
Другий рік поспіль переможцем серед кафедр технічного напряму стала кафедра устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І.Беляєва з індексом рейтингу у 227,10 бали.
Щиро вітаємо колектив кафедри з цим досягненням на науковій ниві, бажаємо плідної праці, натхнення, доброго здоров’я, творчої наснаги, нових успіхів та перемог. Всіх викладачів, наукових співробітників, докторантів, аспірантів, студентів, що брали участь в науковій роботі кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І.Беляєва, вітаємо зі здобутком перемоги у доброму науковому змаганні. Зичимо переможцям нових щаблів наукових досягнень і здобутків, якісно нових та креативних рішень, що ставить сьогодення перед науковцями, бажаємо, щоб отримані рейтингові бали з року в рік відображали високі результати наукової роботи кафедри, наукове підґрунтя якої було закладене її засновником професором Михайлом Івановичем Беляєвим.