Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1193 від 21.10.2014 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2014/2015 н.р.» Харківський державний університет харчування та торгівлі затверджено базовим вищим навчальним закладом із проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі науки «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції».
До складу галузевої конкурсної комісії за спеціальністю «Обладнання переробних та харчових виробництв» та «Енергомашинобудування» ввійшли:
Голова комісії – Дейниченко Г.В., зав. кафедрою устаткування харчової та готельної індустрії ім. М.І.Беляєва ХДУХТ, д.т.н., проф.
Члени комісії:
Мирончук В.Г., зав. кафедрою технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування НУХТ, м. Київ, д.т.н., проф.;
Потапов В.О., зав. кафедрою холодильної та торговельної техніки ХДУХТ, д.т.н., проф.;
Кіптела Л.В., зав. кафедрою процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв ХДУХТ, д.т.н., проф.
Секретар − Золотухіна І.В., доцент кафедри устаткування харчової та готельної індустрії ім. М.І.Беляєва ХДУХТ, к.т.н., доц.
17 березня 2015р. на засіданні галузевої конкурсної комісії було розглянуто роботи, які надіслали студенти з восьми ВНЗ України. З 16 поданих на конкурс робіт одним з претендентів на перемогу визначено роботу на тему «Розробка способу очистки риби від луски та устаткування для його реалізації» під шифром «Вперед» студента 5 курсу факультету обладнання та технічного сервісу ХДУХТ Зубрева Антона Сергійовича (науковий керівник – канд. техн. наук, проф. Постнов Г.М.).
За умовами Конкурсу на підсумковій науково-практичній конференції, яка проходитиме в Харківському державному університеті харчування та торгівлі 2 квітня 2015 року, має відбутися захист результатів представленої роботи та проведено нагородження переможців.